Allround UX/UI Designer
Talentvolle designer die uitdagende leeroplossingen maakt

De organisatie 
Innovam is hét kennis- en opleidingscentrum van en voor de mobiliteitsbranche, een branche die volop in beweging is. Afgelopen decennium zijn we vooral internationaal hard gegroeid en hebben we vele internationaal opererende organisaties en bedrijven geholpen met het invullen en uitwerken van hun opleidings- en certificeringsvraagstukken. Innovam beweegt met de markt mee en loopt voorop als het gaat om de ontwikkelingen op het gebied van ‘blended’ opleiden en trainen van medewerkers in deze branche. Naast het uitvoeren van de klassikale trainingen zien wij een gestage groei op het gebied van online trajecten en de uitrol van meerdere e-learning toepassingen. Ook de inzet van Virtual- en Augmented Reality technieken neemt nu een vlucht en maakt het oefenen van bepaalde vaardigheden realistischer dan ooit te voren. Onze opleidingen en trainingen zijn dus vernieuwend, actueel, praktijkgericht en beschikbaar op het moment dat de medewerker ze nodig heeft. Bij Innovam werken circa 250 bevlogen en betrokken medewerkers die theorie en kennis verbinden met de dagelijkse praktijk van onze klant. Niet voor niets is ons motto: ‘Innovam, moves you forward.’ 

Het team
Team OE(M) bedient binnen Innovam de groep van fabrikanten en hun toeleveranciers die actief zijn binnen de internationale mobiliteitsbranche. In opdracht van deze doelgroep ontwikkelt het team veelal nieuwe trainingen en de bijbehorende certificeringstrajecten. Deze trainingen worden door de klant uiteindelijk uitgerold naar verschillende doelgroepen, variërend van verkoper tot monteur en het management. 

De functie 
Als UX/UI designer ben je in staat om bij te dragen aan een creatief ontwerp van nieuwe trainingen en die ideeën om te zetten in uitdagende ‘learning journeys’ voor onze klanten. Daarbij zijn thema’s als ‘inspiratie’, ‘leerrendement’ en ‘sterk visueel’ belangrijke elementen met het oog op het creëren van aantrekkelijke trainingen voor de eindgebruikers.  Binnen Innovam werken wij in multidisciplinaire teams; samen met onderwijskundigen, instructional designers en projectmanagers werk je als allround UX/UI designer aan de verdere vernieuwing van onze (digitale) leeroplossingen. VR, AR en Mixed Reality zijn zaken waar jij enthousiast van wordt en waar jij graag de opzet voor wilt ontwerpen en ontwikkelen. Vernieuwende concepten vertaal je naar aansprekende visuals, die bijdragen aan de beste user experience en user interaction met het oog op een zo hoog mogelijk leerrendement. Je bent in staat om collega’s uit te dagen om nog betere designs te maken om zo gezamenlijk de digitalisering van ons leeraanbod verder te professionaliseren en vorm te geven.

Wij zoeken 
Je beschikt over relevante ervaring als UX/UI designer en bent in het bezit van een overtuigend portfolio. Je hebt snel in de gaten wat de doelgroep nodig heeft en hoe je dat vertaalt in een aantrekkelijk ontwerp voor een nieuwe training. Je werkt altijd vanuit perspectief van de eindgebruiker. Je bent creatief, innovatief, sterk in vormgeven en communicatief vaardig. Een sterke affiniteit met en kennis van de mobiliteitsbranche en haar producten is een pre. Daarnaast heb je ervaring met: 

 • Adobe Suite
 • Protoyping- & interaction design tools
 • Autodesk Suite
 • HTML5
 • CSS 3
 • Javascript
 • En ben je communicatief vaardig in woord en geschrift, zowel in de Nederlandse als Engelse taal.

Ons aanbod 

 • Een zelfstandige en veelzijdige functie binnen een dynamisch bedrijf, dat grenzen verlegt, draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid;
 • Een open en informele werksfeer;
 • Je krijgt volop de mogelijkheid je verder te ontwikkelen (opleidingen/workshops/etc.);
 • Uiteraard bieden wij je een goed salaris afhankelijk van werkervaring en opleiding, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Wij bieden met een keuzebudget de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen inzicht in te delen.
 • Het betreft hier een fulltime functie met standplaats Nieuwegein. 

Je reactie
Heb je interesse en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Klik dan op de button hiernaast om te solliciteren. Wij ontvangen graag een cv, motivatie en je portfolio. 

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Bernd-Jan de Rooij, Manager International Business Development, 06-31042203 of Irene van Ommeren, Recruiter a.i., telefoon 06-27055116. 


Vacaturehouder

Type functie

Publicatie

Contactpersoon HR

Overige

Opmerking