EmailTwitterFacebookLinkedIn

Sr. HR businesspartner  voor 32 uur per week

 

Innovam is hét kennis-, examen- en opleidingscentrum van en voor iedereen die werkzaam is in de automotive- en tweewielerbranche. Branches die volop in beweging zijn. Economische, sociale en technologische ontwikkelingen stellen hoge eisen aan mensen en organisaties. Wat niet verandert, is de behoefte aan actuele opleidingen en trainingen. Daarvoor zorgt Innovam. Al meer dan zeventig jaar. Ons doel is zorgen voor voldoende gekwalificeerde medewerkers in onze mobiliteitssector. Bij Innovam werken 230 bevlogen en betrokken mensen die theorie en kennis verbinden met de dagelijkse praktijk van onze klanten. Niet voor niets is ons motto: ‘Innovam, moves you forward.’ Ons hoofdkantoor is in Nieuwegein. Daarnaast heeft Innovam een aantal regionale kantoren verspreid over het land. Om mee te gaan met de veranderende markt is onze organisatie ook aan veranderingen onderhevig. Van een hiërarchisch aangestuurde organisatie zijn we dit jaar gaan werken met zelforganiserende en wendbare teams. Het HR team heeft als ambitie om medewerkers, teamcaptains en directie te ondersteunen bij het ontwikkelen van lerende cultuur waarin wendbaarheid,  zelfstandigheid, reflectie en feedback centraal staat. We zoeken een ervaren collega die met ons deze uitdaging aan wil gaan!

Wat is jouw rol?
Als businesspartner van een aantal van onze zelforganiserende teams en de directie vervul jij een zelfstandige en allround HR adviseursrol. Jij brengt teams verder in hun ontwikkeling door te adviseren over strategische personeelsplanning en door te coachen op het gebied van bijvoorbeeld team- en  talentontwikkeling, persoonlijk leiderschap en feedbackcultuur. Bovendien ben je vraagbaak op uiteenlopende onderwerpen binnen het hele HR spectrum. Daarin speelt ontwikkeling een voorname rol, maar verlies je ook de beheersmatige aspecten van het HR vak niet uit het oog. Op organisatieniveau werken we als HR team aan programma’s om de ontwikkeling van de organisatie te begeleiden. Daarbij heb je binnen het team een specialisatie waarbij je jouw professionele achtergrond op het gebied van talentontwikkeling en het werken binnen een agile organisatie inzet. 

Hoe ziet de dag van je HR collega eruit?
“Mijn dag start met een inspirerend overleg over de cultuur- en talentontwikkeling binnen Innovam. We geven invulling aan meerdere projecten op dit onderwerp en we bespreken onder meer hoe we de volgende stap kunnen maken om de teams weer verder te brengen in hun ontwikkeling. We maken stappen als organisatie; ik merk dat medewerkers steeds meer verantwoordelijkheid nemen in hun team. 

Voordat ik aan de overige afspraken van de komende dag begin, vraagt iemand uit mijn team me om een aantal brieven met verwerkte mutaties te controleren en te ondertekenen. Gelukkig worden veel brieven digitaal getekend en zijn veel andere processen ook gedigitaliseerd.

Ik heb vanochtend nog twee selectiegesprekken staan voor nieuwe talenten. Ik voer deze gesprekken samen met een medewerker van het betreffende team, waarbij mijn focus ligt op het profiel van de kandidaat in relatie tot het team en de cultuur van Innovam. 

Behalve het selecteren van kandidaten, ligt mijn focus ook op de werving en ga ik op zoek naar  andere wervingsmogelijkheden om nog betere kandidaten aan te trekken. In de middag spar ik met de teamcaptain over de werving en onboarding van nieuwe talenten. Dit in relatie tot de ontwikkeling van het team, waarbij we ook sparren over de tools, die we kunnen inzetten om de samenwerking en feedback binnen het team te verbeteren. 

Gedurende de dag spreek ik veel medewerkers tussendoor; veelal korte vragen die ik door mijn ervaring snel kan beantwoorden. Als de tijd het toe laat, maak ik van de gelegenheid gebruik om zelf ook een aantal vragen te stellen en vooral goed te luisteren. Ik ben alert op signalen en weet deze in de juiste context te plaatsen. Immers, voor mij is het van belang om te weten of teams en medewerkers goed op hun plaats zijn, zodat Innovam haar toegevoegde waarde naar de klant nog meer kan versterken.’’

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een businesspartner / senior HR adviseur met brede ervaring,  bij voorkeur in het begeleiden van een veranderende organisatie en zelforganiserende teams. Je hebt affiniteit met talentontwikkeling. Je vindt het belangrijk om samen aan een doel te werken en vindt het vanzelfsprekend om je collega’s te helpen om zo samen het teamresultaat te behalen. Innovam is een bedrijf, waarbij we aandacht voor de medewerker belangrijk vinden. We verwachten van jou, dat je empathisch en mensgericht bent. Je vindt het een uitdaging om mensen, teams en de organisatie te ontwikkelen en je bent een betrouwbare en sterke gesprekspartner en adviseur voor zowel medewerkers als directie. Als je ervaring hebt met agile HR ben je van extra toegevoegde waarde voor ons. Je bent hbo of wo opgeleid binnen het HR vakgebied en je bent sterk in je schriftelijke en mondelinge communicatie.

Het team
Team HRM bestaat uit drie senior HR adviseurs en een medewerker die zorgt voor de administratieve ondersteuning. Binnen ons team hechten we belang aan het ondersteunen van en sparren met elkaar en doen we dat op een open en informele manier. Omdat twee teamleden minder gaan werken, zoeken wij voor 32 uur per week een nieuwe collega. 

Ons aanbod

  • Een zelfstandige en veelzijdige functie binnen een dynamisch bedrijf, dat grenzen verlegt, draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid; 
  • Een open en informele werksfeer;
  • Wij hechten waarde aan een goede werk-privé balans (flexibele werktijden/thuiswerken)
  • Je krijgt volop de mogelijkheid je verder te ontwikkelen (opleidingen/workshops/etc.);
  • Uiteraard bieden wij je een goed salaris afhankelijk van werkervaring en opleiding, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Wij bieden met een keuzebudget de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen inzicht in te delen.

Je reactie
Innovam is altijd op zoek naar verantwoordelijke, nieuwsgierige en open collega’s met een praktische insteek en passie voor hun vak. Wij doen graag een beroep op jouw ondernemerschap en bevlogenheid! Heb je interesse en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Klik dan op de button solliciteren. Heb je vragen of wil je meer informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met Alies le Clercq, Teamcaptain HRM (06 – 53 81 21 52). 

Vacaturehouder

Type functie

Publicatie

Contactpersoon HR

Overige

Opmerking