EmailFacebookLinkedIn

 

Onze collega Paul vertelt...
 

Onze collega Paul vertelt...

Zijn liefde voor bedrijfswagens en zijn verlangen naar meer vrijheid kwamen in 2020 perfect samen bij Innovam. Sindsdien is Paul Berlee technisch trainer bedrijfswagens bij Team Truckwise. Van startende leerling tot ervaren technicus: Paul traint ze allemaal. 

Op vrijdag ook écht vrij 

“Het werk als trainer bij Innovam is heel anders dan het werk dat ik voorheen deed, in de bedrijfswereld. Toch past het heel goed bij mij. Het geeft mij veel vrijheid. En daar was ik naar op zoek. Als trainer geef ik mijn trainingen van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag ben ik vrij. En dan bedoel ik ook echt vrij. Ik heb geen telefoon of mail van het werk en dat is heel fijn. Zo heb ik in het weekend echt tijd voor mijn gezin en mijn hobby’s. Mijn rooster is op tijd bekend, dus ik weet waar ik aan toe ben. Ik leg mijn spullen klaar, draai een training en om 4 uur ’s middags ben ik klaar.” 

“Training geven bij Innovam geeft mij veel vrijheid.” 

Truckbranche 

“Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met bedrijfswagens, door mijn vader te helpen in zijn bedrijf. Dan ververste ik olie of pompte ik de banden op. Later ben ik ook opleidingen gaan volgen, waaronder MTS Werktuigbouwkunde en Autotechniek. Met die diploma’s ben ik gaan werken in de truckbranche.” 

De stap naar Innovam

“Ruim 2 jaar geleden kreeg ik de vraag of ik iemand kende die technisch trainer wilde worden bij Innovam. Toen dacht ik: dit is iets voor mij. Gezien mijn ervaring met bedrijfswagens en gezien mijn ervaring met het geven van trainingen. Ik solliciteerde en begon in maart 2020, net 2 weken voordat alles op slot ging vanwege corona. Mijn ervaring met het geven van onlinetrainingen kwam toen meteen van pas, want ik heb die tijd heel veel onlinetrainingen gegeven.” 

Trainingsvrachtwagens

“Tegenwoordig geef ik vooral de trainingen APK en NEN9140, op ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Die trainingen duren van half 8 tot 4. Onze doelgroep bestaat uit monteurs. Zij vinden het fijn om op locatie te trainen. Net als ik. Hier kunnen we ons goed focussen. En gaan we ook echt met de praktijk aan de slag, met zogenoemde trainingsvrachtwagens en -trailers. Het leukste van zo’n dag? Dat de leerlingen wat geleerd hebben. Dat hoor ik ze vaak zeggen. En dan weet je dat je het goed doet. Het voordeel van mijn achtergrond is dat ik veel uit de praktijk weet. Dat praat een stuk makkelijker. Als trainer vind ik het fijn dat we zelf trainingen mogen ontwikkelen. En dat we daar ook echt de tijd voor krijgen.” 

“Als trainer vind ik het fijn dat we zelf trainingen mogen ontwikkelen.” 

Werken bij Innovam 

“Wat het fijne is van werken bij Innovam? Dat is de vrijheid die ik krijg en dat we in een zelfsturend team werken. Door ons kleine team kennen we elkaar goed. Je ziet elkaar en spreekt elkaar. Bij Innovam weet je wat je hebt aan je collega’s. Dat is heel fijn werken.”