EmailFacebookLinkedIn

StudioXR

StudioXR ontwikkelt en produceert virtuele experiences voor technische en sales trainingen. Wij adviseren zowel de eigen Innovam teams als externe organisaties in het gebruik van virtuele leeroplossingen, die steeds vaker deel uitmaken van een blended lespakket. Ons uitgangspunt is om een interactieve én intuïtieve gebruikerservaring te bieden die dicht bij de werkelijkheid staat en voelt als 'learning on the job’. Deze producten ontwikkelen wij zowel vanuit onze opname studio's als met XR technologie, de verzamelnaam voor AR en VR apps en experiences. 

Met onze state-of-the-art studio's, bestaande uit een vast decor en een green room, kunnen wij livestreams en filmopnamen maken. In de green room kan dit ook met toevoeging van een virtueel decor waarin een ‘echte’ presentator kan interacteren met virtuele 3D objecten. Deze studio producten maken wij met een divers team specialisten in storyboarding/regie, studiotechniek, editing en waar nodig 3D content creatie. 

Onze AR apps ontwikkelen wij van A tot Z en geven de gebruiker een unieke beleving door virtuele informatie als hologram toe te voegen aan de werkelijkheid. Zo kun je op een parkeerterrein om je virtuele auto wandelen of een technisch onderdeel op je vergadertafel projecteren. Ideaal voor een product showcase of virtueel ondersteund trainingsprogramma. 

Speelt ook de omgeving een belangrijke rol in de training? Dan zijn onze VR experiences een mooie toepassing! Hiermee is het mogelijk vanuit elk denkbare virtuele omgeving te interacteren met de aanwezige virtuele objecten, met of zonder VR bril en vanuit elk gewenst platform. Denk bijvoorbeeld aan het veilig beoefenen van gevaarlijke handelingen aan een elektrische auto in de werkplaats waarin bepaalde scenario's gesimuleerd kunnen worden. 

Onze InnoVerse gaat een stapje verder door toevoeging van een online gedeelde ervaring in de virtuele ruimte. Zo kunnen gebruikers elkaar gelijktijdig middels hun avatar (digitale ik) ontmoeten en met elkaar communiceren via spraak en chat, dit terwijl ze vanaf hun eigen locatie een gezamenlijke demo of training volgen. 

Al deze XR oplossingen ontwikkelen wij op verzoek met een team adviseurs, 3D modelers, developers en UXUI designers. Ondanks de haast grenzeloze mogelijkheden denken wij graag met onze opdrachtgevers na over haalbare en vooral nuttige oplossingen. Nut in beleving en functionaliteit met slimme tools zoals bijvoorbeeld een eigen content systeem en het valideren van trainingen. 

Teamleden vertellen

Taco van Zurk

Studio medewerker

"Natuurlijk sta je dan soms met het zweet in je handen als je in het begin live deze vaardigheden moet toepassen maar dat zorgt er ook voor dat je volledig gefocust bent."

Werken bij StudioXR?

Enthousiast geworden om bij StudioXR te werken? Ga naar de vacaturepagina en bekijk of er een vacature voor jou bij zit.