EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

Helpdeskmedewerker Examenservices

Klanttevredenheid is voor jou topprioriteit. Je bent vraagbaak voor  onze klanten (scholen) en werkt
proactief aan de verbetering van onze dienstverlening.

                               Examenservices                                                                        MBO

                                  Nieuwegein                                                                              40 uur 

Team: Examenservices
Opleiding: MBO
Locatie: Nieuwegein
Uren: 40 uur 

Dit ga je doen

Je ontzorgt de teams voor de examenstichtingen door zelfstandig en binnen de afgesproken (kwaliteits) kaders alle vragen van de scholen (onze klanten) af te handelen die via telefoon of mail binnenkomen. Je ondersteunt de scholen bij het werken met de digitale applicaties om examens af te nemen en signaleert de vragen en problemen. Hierbij kun je denken aan praktische gebruikersvragen zoals het niet kunnen toevoegen van een beoordeling, een examen dat niet wil opstarten of het niet weten waar een leermeester te koppelen, maar ook vragen over de inhoud van het examen, de keuzes die hierin gemaakt zijn en wanneer een examen beschikbaar is. Een derde categorie vragen bestaat uit de vragen over wat wij de scholen kunnen bieden. En welke stappen te nemen als ze met één van onze digitale applicaties willen werken. Je onderhoudt het contact met de scholen over de vragen, pakt direct op wat je zelf kunt beantwoorden / oplossen en bespreekt met je collega's wie de andere vragen oppakken.   

Vanuit jouw functie als helpdeskmedewerker signaleer je de informatie- en dienstverleningsbehoeften van de scholen. Al snel zul je de samenhang tussen de vragen zien en pak je dit proactief met de teams op. Klanttevredenheid is voor jou topprioriteit. Je spreekt je collega's er op aan als de afhandeling van de vraag langer duurt dan de afgesproken termijn.  

Voor een efficiënte afhandeling van vragen hebben we een kennisbank met alle vragen en antwoorden. Jij zorgt ervoor dat deze kennisbank aangevuld wordt en up-to-date is.  Daarnaast stel je werkinstructies en belscripts op.  

Dit breng je mee  

Je bent communicatief en administratief sterk. Als geen ander ben je op de hoogte wat er leeft binnen de scholen als het om het gebruik van de systemen gaat en weet je binnen de teams de behoeften van de scholen belangrijk te maken. Je neemt initiatief en bijt je graag vast in de oplossingen.  Er komt veel informatie op je af, je weet dit snel te structureren en te analyseren. Je hebt een oog voor detail. Je bent het gewend om zowel zelfstandig te werken als in teamverband.    

Om als helpdeskmedewerker aan de slag te gaan, heb je: 

  • minimaal een afgeronde mbo-opleiding; 
  • enkele jaren administratieve ervaring; 
  • kennis van en vaardig in geautomatiseerde systemen 
  • kennis van en vaardig in MS Office (vooral Outlook en Excel) 
  • kennis van en vaardig in administratieve processen 

Hier gebeurt het

Examenservices ontzorgt opdrachtgevers uit onderwijs en bedrijfsleven in verschillende sectoren bij alle aspecten van examinering voor mbo- en branche-opleidingen. Team Helpdesk is een klein team binnen Examenservices dat bestaat uit drie personen. Met elkaar zorgen wij voor de bereikbaarheid voor onze klanten (scholen). We zijn tussen 8:00 en 17:00 bereikbaar. Naast je directe collega’s van de Helpdesk, maak je deel uit van een aantal klantteams.  

Als helpdeskmedewerker werk je samen met andere collega’s van Examenservices direct aan de opdracht voor de klant. We werken met zelforganiserende teams en hebben geen managers. De teams zijn zelf verantwoordelijk en bevoegd voor alle taken en activiteiten. De helpdeskmedewerkers regelen onderling de telefonische bereikbaarheid op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. 

Voor meer informatie over Examenservices klik hier 

Dit kun je van ons verwachten

Een veelzijdige functie voor 40 uur per week binnen een dynamisch bedrijf waar het draait om kwaliteit en klantgerichtheid. Het salaris passend bij deze functie ligt bruto tussen €2.095 en €3.101 (schaal 7) gebaseerd op 40 uur per week en afhankelijk van werkervaring en opleiding.  Examenservices (onderdeel van Innovam) biedt een modern arbeidsvoorwaardenpakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder het keuzebudget, dat je kunt besteden aan hetgeen jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld extra vakantiedagen.   

In deze tijd werken we allen vooral vanuit huis en bieden we je hier alle mogelijke faciliteiten voor.  

Voor alle arbeidsvoorwaarden en wat Innovam allemaal te bieden heeft, klik je hier.

Solliciteren

Heb je interesse en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de solliciteerbutton. 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Jim Schouten (directeur) op 0651823822.