EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

Beleidsadviseur WRM

 

                                    Examenservices                                                                                      HBO

                                       Nieuwegein                                                                                           40 uur 

Team: Examenservices
Opleiding: HBO
Standplaats: Nieuwegein
Uren: 40 uur

Dit ga je doen

Als beleidsadviseur WRM ben je een echte allrounder. Je bent goed op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en weet je snel te verdiepen in de beleidsopvattingen van het Ministerie. Je weet wat er leeft binnen de brancheverenigingen, opleidingsinstituten en CBR. Op basis van onderzoeksresultaten en informatie van collega’s en deskundigen formuleer je interne en externe adviezen en denk je mee over de vertaling in de examenuitvoering.
Als beleidsadviseur heb je veel invloed op het imago van IBKI  als uitvoerder van de examens in het kader van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM); hierbij ondersteun je de directeur van Innovam die primair de verbinding met externe relaties onderhoudt.

De functie van Beleidsadviseur WRM is veelzijdig:

 • Je bent inhoudelijk secretaris van de Adviesraad WRM, waarin alle belangrijke branchepartijen vertegenwoordigd zijn;
 • Je stelt beleidsadviezen en of onderzoeksvoorstellen op die voortkomen uit behoefte van overheid en/of branchepartijen;
 • Je ondersteunt bij de uitvoering van het advies (bijvoorbeeld door examenreglementen aan te passen) en geeft vorm aan de evaluatie;
 • Je creëert en onderhoudt een netwerk bij de overheid en branchepartijen; 
 • Je bent sparringpartner voor interne (examenontwikkelaar, bij administratie en uitvoering betrokken collega’s) en externe inhoudsdeskundigen;
 • Je verzorgt de toelichting over de examenuitvoering en wetswijzigingen;
 • Je adviseert het ministerie bij burgervragen en bereid de beantwoording van Kamervragen voor. 

Dit breng je mee  

Met jouw analytisch vermogen, kennis van zaken en inzet van jouw netwerk weet je jouw adviezen te baseren op de actualiteit en de behoefte van de verschillende belanghebbenden. Je communiceert helder en gemakkelijk, bent een echte netwerker en weet snel in kaart te brengen waar er behoefte aan is. Politieke besluitvormingsprocessen zijn niet nieuw voor jou. Je hebt inzicht in hoe de branche in elkaar zit en wat de opvattingen van  branchepartijen zijn. Je weet wat haalbaar is en wat niet. Een visie ontwikkel je snel  en dit weet je helder te communiceren naar verschillende belanghebbenden.

Om als beleidsadviseur WRM aan de slag te kunnen: 

 • heb je minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • heb je relevante werkervaring met het geven van beleidsadviezen;
 • heb je kennis van relevante wet- en regelgeving en inzicht in de totstandkoming van de regelgeving;
 • heb je affiniteit met verkeersveiligheid en rijinstructie;
 • heb je aantoonbare ervaring met het schrijven van (beleids)notities.

Hier gebeurt het

Innovam voert onder de naam IBKI dagelijks examens uit voor de mobiliteitsbranche. Tot de publieke taken van IBKI behoren de examens voor rijinstructeurs op basis van Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM 1993). IBKI organiseert deze examens in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Dit kun je van ons verwachten

Een veelzijdige functie voor 40 uur per week binnen een dynamisch bedrijf dat grenzen verlegt en zelf volop in ontwikkeling is, waarbij het draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid. Je krijgt volop de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. Wij werken in zelforganiserende teams dat wil zeggen dat wij geen managers hebben, maar wendbare teams die zelf bepalen en samen verantwoordelijk zijn voor alle taken en activiteiten.  Dit vraagt van onze medewerkers ondernemerschap, daadkracht en vertrouwen.

Uiteraard bieden wij je een goed salaris die bruto ligt tussen min €3.508 en max €5.052(schaal 11)  afhankelijk van werkervaring en opleiding, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder het persoonlijk budget, dat je kunt besteden aan hetgeen jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld extra vakantiedagen.

 

Solliciteren

IBKI is altijd op zoek naar deskundige collega’s met een praktische insteek en passie voor hun vak. 
Heb je interesse en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Klik dan op de button solliciteren. 
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Henk Burghout, Beleidsadviseur WRM (0306087706) of Mandy Wethly, recruiter (06-21338507)