EmailFacebookLinkedIn

Stages & afstuderen

Jij bent onze toekomst 

Gemotiveerde slimmeriken, daar máken we bij Innovam graag plek voor. We zijn namelijk altijd op zoek naar vakspecialisten in spé. En dat komt goed uit, want jij bent bezig met een opleiding en zoekt een stageplaats. We hebben plaats voor stagiairs op mbo-, hbo- of wo-niveau. Kijk of jouw stageplaats er tussen staat. Zo niet, reageer dan op een open stageplaats. 

Talent aan het woord

In het kader van ruimte voor talent en het belang van tijd en aandacht voor jongeren in de XR-wereld, is natuurlijk niets minder passend dan onze stagiaires zelf aan het woord te laten.  Aafke van Roon en Wessel Bus, twee van onze Junior Talenten die graag willen delen wat zij belangrijk vinden bij een stage of afstudeer traject.

Een gevoel van saamhorigheid

Aafke van Roon (Game Artist aan het Grafisch Lyceum Utrecht) en Wessel Bus (E-commerce Designer aan het Media College Amsterdam) zijn beiden 4e jaars studenten. Wanneer wij hen vragen waar zij naar zoeken in een stageplek, is het opvallend hoe dicht de antwoorden bij elkaar liggen, ondanks hun verschillende achtergronden.

“Tijdens mijn stage zoek ik naar kansen om mijn vaardigheden (als 3D-artist) te kunnen verbeteren, Daarnaast wil ik ervaring op kunnen doen in het werkveld en ontdekken hoe ik goed kan samenwerken binnen het team.”
Aafke van Roon

Normen waarden als leidraad voor het vinden van een stageplek

Ook als je kijkt naar de normen en waarden die beide studenten belangrijk vinden achter de schermen bij een goed leer/werk bedrijf, zien we veel overeenkomst. Ruimte om te ontwikkelen op persoonlijk én professioneel vlak zijn praktisch een voorwaarde waaraan een stageplek moet voldoen. Het is daarom ook niet gek dat wensen omtrent stageplaatsen veelal aansluiten op open communicatie, persoonlijke ondersteuning en de mogelijkheid om beter te kunnen worden in een bepaald vakgebied; een Intrinsieke motivatie die gevoed wordt door de werkomstandigheden en ruimte om zelf te ontwikkelen dus.

“Ik vind het belangrijk dat er genoeg ruimte is om jezelf te ontwikkelen, maar ook dat je genoeg word betrokken bij de rest van het bedrijf om te ervaren hoe het is om in een groter team te werken. Bij StudioXR word ik heel enthousiast over hoe zij hiermee omgaan.”
Wessel Bus

Intrinsiek motivatie als kickstarter voor groei

Vanuit die intrinsieke motivatie zie je dat ontwikkelingen en groei eigenlijk vanzelf volgen. En dat is mooi, want dat betekent ook voor onze senior developers dat de werkstroom een goed geoliede machine blijft en iedereen elkaar scherp kan houden; een wisselwerking die twee kanten op gaat. Een stagiaire op de werkvloer is namelijk niets minder dan een spiegel… een spiegel met talent!

“Wat ik echt heel tof vind aan mijn werk als Junior Talent bij StudioXR, is de vrijheid om mijn creativiteit te uiten en de leuke collega’s om mee te werken. Ze staan altijd voor me klaar en helpen mij als ik hen om hulp vraag.”
Wessel Bus

Toegankelijkheid opent deuren

Iets waar we bij StudioXR heel erg trots op zijn, is het feit dat we worden ervaren als een open en toegankelijk team. Zoals we eerder al aangaven vinden we open en duidelijke communicatie zowel binnen als buiten het team iets heel belangrijks. Communicatie is namelijk de deuropening waar iedereen door naar binnen komt. Wanneer we aan onze Junior Talenten vragen hoe zij hier tegenaan kijken, wordt dat nog eens extra bevestigd.

“Toen ik er achter kwam dat studioXR een erkend leerbedrijf is, nam ik gelijk contact met ze op. Ik kreeg heel snel een bericht terug kreeg waarin stond dat ik langs mocht komen voor een gesprek. Spannend! Maar dit maakte mij wel direct enthousiast.”
Aafke van Roon

Wat je van ons mag verwachten

Een stage bij Innovam betekent niet dat je aan je lot wordt overgelaten. Je krijgt een persoonlijke coach die jou begeleidt. Samen bekijken jullie welke taken goed passen. Vanaf dag één ben je onderdeel van ons team. We nemen je mee in onze werkzaamheden en laten je van alles proeven tijdens jouw stage.

Je krijgt van ons een maandelijkse vergoeding. Voor een hbo afstudeer of wo-stage krijg je €500,- bruto per maand. Voor hbo-niveau is dat € 400,- en bij mbo-niveau € 350,-. 

Koffie vinden we lekker; maar halen we zelf

Jij bent geen stagiair, je bent een medewerker. Een volwaardige medewerker. Vanaf het eerste moment ben je onderdeel van het team. We waarderen je. En dat betekent dat je meteen kunt rekenen op eigen taken. Want koffie halen, dat doen we zelf wel.

Open sollicitatie stage

Staat jouw stageplaats/afstudeeropdracht er niet tussen en wil je toch graag solliciteren, kies dan voor open sollicitatie stage en stuur jouw motivatie en cv.

Erkend leerbedrijf voor mbo

Voor de volgende mbo-opleidingen is Innovam een erkend leerbedrijf: 

  • Directiesecretaresse/Managementassistent (mbo 4)
  • Financieel Administratief Medewerker  (mbo 4)
  • Secretaresse (mbo 4)
  • Bedrijfsadministratief Medewerker (mbo 4)
  • Secretarieel Medewerker (mbo 4)
  • (Junior) Accountmanager (mbo 4)
  • Commercieel Medewerker Binnendienst (mbo 4)

Volg je een andere opleiding, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.