EmailFacebookLinkedIn

 

Werken bij Innovam
De opleider voor de mobiliteitsbranche

Lees waar Innovam voor staat en waar we voor gaan. Wie zijn we?
Wat doen we en wat willen we bereiken. Bekijk onze kernwaarden
en maak kennis met onze organisatie.

 

 


Onze kernwaarden

We streven naar het zo goed mogelijk ondersteunen en valideren van een leven lang leren, ontwikkelen, groeien en meebewegen in een veranderende wereld voor de doelgroep van vakmensen (in de mobiliteit). Hierbij staat de mens met zijn eigen kracht, talent, nieuwsgierigheid en leervermogen voorop.

We willen opleider en examinator van jouw toekomst zijn. Met als houding:

 • Open

 • Nieuwsgierig

 • Verantwoordelijk

 We creëren een doorlopende leerlijn, die
-          Daadwerkelijk waarde toevoegt in de keten
-          Relevant, prettig, haalbaar en makkelijk toegankelijk is voor de deelnemer
-          De nieuwsgierigheid aanwakkert
-          Betaalbaar is voor werkgever en werknemer


Zo verkennen we samen de weg vooruit!

 

 

Collega's vertellen

 

 

Edwin van Schaik - Learning Solutions Developer & Int. Trainer

 

“Het mooiste is om via de ‘blended learning-methode’ leren leuk en interessant te maken.”

 

Al vroeg in zijn carrière kwam Edwin in aanraking met Innovam door het volgen van trainingen tijdens zijn loopbaan als autotechnicus. In 2014 besloot hij zichzelf om te scholen tot docent waarna hij in een baan terecht kwam als technisch trainer in de zakelijke dienstverlening. Na een aantal jaren in deze functie te hebben gewerkt, verscheen er een functie bij Innovam op de radar. Edwin besloot ervoor te gaan en solliciteerde. Nog steeds werkt hij met veel plezier aan de ontwikkeling van internationale trainingen.

 

“In ons team ontwikkelen wij leeroplossingen voor de internationale automotive en tweewieler markt. Met behulp van de ‘blended learning-methode’ bedenken wij manieren om leren leuk en interessant te maken. Dit doen wij op een dynamische manier waarbij we onder andere e-learning, video’s en mixed reality apps toepassen als onderdelen van het lesmateriaal. Een mooi voorbeeld is een recente app die wij ontwikkelen voor een groot automerk. De app maakt het mogelijk om een virtuele versie van het voertuig in de woonkamer te projecteren. Je kan zelfs onder de motorkap kijken, het interieur van binnen bekijken en uitleg krijgen over de vele features die deze auto interessant maken. Een ander mooi project was voor een fabrikant van onderdelen voor elektrische fietsen met nog weinig bekendheid in de markt. Op basis van een set video tutorial’s met daarin verwerkte 3D- animaties hebben we zo het hele productportfolio van de klant op een dynamische manier kunnen presenteren. Toen wij hiermee bezig waren, kregen we te maken met studio’s, filmscripts en scenario’s schrijven, iets wat voor COVID ook al gebeurde maar niet op de manier die we nu toepassen.”

 

“Ineens kregen we te maken met studio’s, filmscripts en het schrijven van scenario’s.”

 

Een typische werkweek

“Ons werk is echt dynamisch. Geen enkele werkdag of -week ziet er hetzelfde uit. Naast de ontwikkeling van reguliere opleidingspakketten ontwikkelen we tegenwoordig steeds vaker e-learnings voor klanten. Hoe dit proces eruitziet? Eerst gaan we aan de slag met een training guideline die we vervolgens bij de klant neerleggen. Daarin worden op hoofdlijnen de lesdoelen en beoogde opzet beschreven. Wanneer de opdrachtgever akkoord geeft, ontwikkelen we een storyboard waarbij we bepalen waar de visuals en teksten komen. Na goedkeuring gaan we aan de slag en bouwen een eerste concept van de e-learning. Op basis van de feedback vanuit de opdrachtgever werken we dan de definitieve versie uit. Zo werken we op dit moment aan een volledig technisch curriculum wat bestaat uit 13 e-learnings die in 27 talen opgeleverd worden.”

 

“Het allermooiste aan mijn vak is dat ik constant met nieuwe technieken te maken heb, zowel op productvlak als didactiek; wij ontwikkelen de materie die voor een grote groep mensen bedoeld is.”

 

Dynamiek van de bovenste plank

“De dynamiek in mijn werk zit hem zowel in het inhoudelijke deel als in het vele schakelen met verschillende partijen: van klant tot vertaalbureaus. Ons vak is breed omdat je met verschillende facetten te maken hebt. In mijn werk krijg ik veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen. Dat maakt dat ik ontzettend veel plezier in mijn werk heb. Het allermooiste aan mijn vak is dat ik constant met nieuwe technieken te maken heb, zowel op productvlak als op het gebied van didactiek; wij ontwikkelen de materie die voor een grote groep mensen bedoeld is. In opdracht van de fabrikant leiden wij immers de lokale landentrainers op. Daar komt bij dat we met veel nationaliteiten en cultuurverschillen te maken krijgen. Dat vergt ook een andere manier van communiceren. Echt interessant!”

 

Vol gas

“Bij Innovam voel ik mij gehoord en gezien en is er waardering voor de ideeën die je inbrengt. Ik ben zelf iemand die heel vooruitstrevend is en gelukkig word ik daarin niet afgeremd. Wat Innovam nog meer kenmerkt, is de fijne werk-privébalans waar ze veel aandacht aan besteden. Het is soms hard werken om de deadlines te halen, tegelijkertijd is er ook ruimte voor de nodige ontspanning. Privé is net zo belangrijk als het werk. Het leuke is dat we vanuit de directie iedere maandag een gedicht krijgen en een spotify-lijst; zo kunnen we de week lekker beginnen. De sfeer zoals deze bij Innovam is, heb ik nog niet eerder meegemaakt bij een werkgever. En als je mentaal uitgedaagd wil worden, dan zit je bij Innovam zeker goed!”

 

 

 

Marcel van der Burg - Technisch Trainer Importeurs

 

"De elektronica vind ik zelf het mooiste, helemaal met hoogvoltsystemen. Uitleggen hoe mensen veilig aan zo'n auto werken. Want 1 foutje kan een dodelijk foutje zijn.”

 

Na zijn lerarenopleiding aan de Pedagogische Technische Hogeschool (PTH) kwam Marcel in 2008 terecht bij Innovam. De afwisseling en veelzijdigheid in het werk zijn voor hem belangrijke redenen waarom hij nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk gaat. Na te hebben gewerkt bij verschillende teams is hij nu alweer enkele jaren gecertificeerd trainer voor Seat.

 

“Toen ik begon was ik echt de Benjamin onder de trainers. Dat is nu natuurlijk allang niet meer het geval. Ik startte als junior trainer met het volgen van alle basistrainingen die ik daarna ook zelf moest gaan geven. Dat is zo mooi hier, er is veel aandacht voor het trainen van de trainers. En dat geeft je ook veel kansen en mogelijkheden binnen het bedrijf. Je kan bij het team importeurs aan de slag,  je in het automerk van je keuze specialiseren, of internationale klussen doen. Er is dus voor elk wat wils. Ik heb bijvoorbeeld ook weleens een hele opleiding op scholen vormgegeven.”

 

“Er zijn best wel veel Innovammers die hier al een tijd werken. Toen ik destijds begon had ik niet verwacht dat ik zo lang zou blijven.”

 

Een typische trainingsdag

“Uiteraard bereiden we eerst de training voor, in hoeverre is afhankelijk van het soort training. Als het een nieuwe training is, die je nog niet eerder gaf, loop je eerst mee met een meer ervaren collega. Om een uur of 7 komen we op de locatie, leggen materialen klaar en controleren of de digitale lesborden werken. Tegen 8 uur komen de deelnemers binnen. Dat zijn er normaal gesproken ongeveer 12. Na een kennismakingsrondje en inventarisatie van de ervaring van de cursisten beginnen we met een stuk theorie. En daarna gaan we de praktijk in met verschillende werkvormen. De deelnemers kunnen dan in kleine groepjes de opdrachten uitvoeren op klaarstaande auto’s in de praktijkruimte.”

 

“Het mooie is dat de cursisten eigenlijk altijd monteurs zijn die via de dealers komen. Zowel jongens die net klaar zijn met hun opleiding als mensen die al 40 jaar in de werkplaats staan. Dat is een mooie balans qua leeftijd en ervaring. We zijn gelukkig echt didactisch bezig, echt met het vak. De deelnemers weten wat ze willen.”

 

“Het ICT-deel van autotechniek vind ik het minst spannend. Want als het software is los je dingen op met een update, maar daar heb je zelf niet veel invloed op.”

 

Altijd op de hoogte van de nieuwste technieken

“De eigenlijke reden dat ik voor autotechniek heb gekozen is interesse in elektrische auto’s. Zelfs al toen die nog niet echt bestonden. Elektrificatie vind ik het mooiste; van het lichtnet tot de auto. Omdat het niet zichtbaar is. Die stroom zie je niet en kan je alleen zichtbaar maken door metingen te doen en daaruit je conclusies te trekken. Dat maakt dat je altijd up-to-date moet zijn van de nieuwste technieken. Die continue vernieuwing vind ik zeer mooi, je wordt op de hoogte gehouden door de fabrikant en loopt nooit achter. En ik merk dat dat deel van de moderne autotechniek veel meer monteurs aanspreekt.”

 

Niet meer ondersteboven onder het dashboard

“Ik vind 1 van de allergrootste voordelen van het werk als trainer dat het fysiek prettiger is. Je hoeft namelijk niet meer ondersteboven onder het dashboard. Want als je dat tot je zeventigste moet blijven doen is dat wel pittig. Als dat je aanspreekt én je wordt blij van anderen iets leren is het een perfecte baan.”

 

 

 

 

Wat je ervoor krijgt

Wat bieden wij?
Innovam is een dynamisch bedrijf dat grenzen verlegt en draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid. Een organisatie die continu in beweging is met een open en informele werksfeer. Wij bieden uitdagende ontwikkelingsmogelijkheden en hechten waarde aan een goede werk-privébalans. Onze medewerkers ontvangen marktconforme salarissen en passende arbeidsvoorwaarden.

De faciliteiten zijn zo ingericht dat je overal kunt werken: staand, zittend, vergaderen. Wij bieden een open en informele werksfeer en hechten waarde aan een goede werk-privébalans (flexibele werktijden/thuiswerken). Binnen Innovam tref je leuke collega's binnen jouw vakgebied en worden regelmatig collegiale bijeenkomsten en feesten georganiseerd.

Bonus
Onze medewerkers kunnen jaarlijks een bonus ontvangen, die afhankelijk is van het team- en/of individuele prestatie. 

Werk-privé balans
Innovam vindt het belangrijk dat haar medewerkers hun tijd optimaal kunnen indelen. Zo beschikken medewerkers over een budget. Voor dit budget kunnen naar eigen keuze extra verlofdagen worden gekocht, of een andere invulling gezocht. Je kunt het uiteraard ook laten uitbetalen. Op deze wijze heb je zelf een grote mate van invloed op de inzet van je arbeidsvoorwaarden. Ook werken in deeltijd behoort tot de mogelijkheden. Verder kent Innovam flexibele werktijden en is het mogelijk om - in overleg - thuis te werken. Op deze manier dragen wij bij aan een zo goed mogelijke werk-privébalans van onze medewerkers.

Persoonlijke ontwikkeling
Wat voor onze branche geldt, geldt ook voor onze eigen medewerkers. Innovam vindt het belangrijk dat alle medewerkers mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Om die reden bieden wij tal van mogelijkheden om jezelf binnen je functie en binnen de organisatie verder te ontwikkelen. Zo besteden we veel aandacht aan talentontwikkeling en persoonlijke groei, onder andere met een persoonlijk ontwikkelplan, coaching, training en vakgerichte opleidingen. Daarnaast kun je via de Innovam Academie onbeperkt uiteenlopende online cursussen of webinars volgen én biedt onze netwerkpartner WeShareTalentunieke mogelijkheden voor kennis- en talentontwikkeling over de organisatiegrenzen heen!

Gezond en fit
Wij stimuleren dat onze medewerkers gezond en fit aan het werk kunnen en dat ook blijven. Om dit te stimuleren bieden we de mogelijkheid om voordelig te sporten bij een aantal landelijke ketens van sportscholen. Verder ondersteunen we onze medewerkers door hen een collectieve zorgverzekering aan te bieden en door een financiële bijdrage te leveren aan de basis- en aanvullende zorgverzekering.

Reiskosten woon-werkverkeer
Medewerkers kunnen voor woon-werkverkeer gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit wordt volledig door Innovam vergoed. Indien medewerkers hiervan geen gebruik maken, verstrekt Innovam voor de woon-werkafstand een reiskostenvergoeding van maximaal € 150,-- netto per maand. 

Pensioen
Innovam levert een bijdrage aan de pensioenopbouw van haar medewerkers. De premieverhouding werknemer : werkgever is  21%  : 79%. Ook is het nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheid verzekerd.

Vermaat Catering
Bij Innovam zorgen we voor goed, gezond en vooral lekker eten. Onze collega’s van de catering faciliteren iedere dag dat jij kan genieten van een verse lunch in ons restaurant. Daarbij houden we rekening met ieders wensen en worden er wisselende gerechten voorgeschoteld.

   


  Onze werkwijze

  Bij Innovam werken we sinds 2018 in zelforganiserende teams, die als miniondernemingen werken binnen de organisatie. Hiermee zijn we in staat om sneller in te spelen op de veranderende behoeften en wensen van onze klanten. 

  De faciliteiten zijn zo ingericht dat je overal kunt werken: staand, zittend, vergaderend. Wij bieden een open en informele werksfeer en hechten waarde aan een goede werk-privébalans (flexibele werktijden/thuiswerken). Je krijgt volop de mogelijkheid je verder te ontwikkelen (opleidingen/workshops/etc.). Binnen Innovam tref je leuke collega's binnen jouw vakgebied en worden regelmatig collegiale bijeenkomsten en feesten georganiseerd.

  Wij werken keihard om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Maar dit doen we uiteraard wel in een inspirerende en creatieve omgeving! 

   

   

  Naast je werk                                                                                                                  

  Innovam Business Scout
  Binnen Innovam zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën, vernieuwingen en innovaties. Daarom organiseren we bijvoorbeeld een Business Scout. Medewerkers krijgen de kans om ideeën te opperen voor een nieuw product of een nieuwe markt. In de Business Scout zijn we op zoek naar nieuwe ideeën met als doel resultaten voor klanten te boeken of interne processen te verbeteren. Na selectie van je idee door de Business Scout jury werk je dit met een geselecteerd team en onder begeleiding van interne en externe coaches uit in een business case in opmaat naar een mogelijke realisatie hiervan. Daarmee ontwikkel jij je eigen talenten en kansen, maar ook die van je team en die van de organisatie!

   

  Initatieven van collega's

  • De breiclub. Een aantal (vrouwelijke) collega's die een aantal keer per jaar activiteiten organiseren - zoals een voetbaltoernooi - of voor verrassingen zorgen.
  • Team sympathiek is ontstaan tijdens de business scout 2017 en bedenkt originele klantgerichte acties.
  • DOMIBO of VRIJMIBO. Borreltijd op de donderdag- of vrijdagmiddag in onze eigen gezellige Fast-Forward Café.

   

  Ontwikkelen als onderdeel van je werk (Summer School)
  Bij Innovam verwachten we, dat je aandacht besteedt aan je eigen ontwikkeling. Wij helpen je daar een handje bij door o.a. jaarlijks voor én door medewerkers een Summerschool te organiseren. Gedurende de maanden juli en augustus delen medewerkers hun kennis met collega’s in korte workshops. Je kunt kiezen uit een breed palet aan onderwerpen, zoals slim vergaderen, finance for non-financials, digitale trends in leren, social media, connected cars, toekomst van autorijden. Onze Summerschool is onderdeel van onze nieuwe manier van werken, waarbij kennisdeling en levenlang leren een vaste plek heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van een platform (ontwikkelwinkel) met oneindig veel online leermiddelen.

   


        VOLG ONS

   

   

   

   

  CONTACT

  INNOVAM (Bezoekadres)
  Structuurbaan 2 en 19
  3439 MB Nieuwegein
  > Bekijk op Google maps
  T 030 6087777
  F 030 6087700
  E > werken@innovam.nl

     Tweewieler Academy
  Structuurbaan 2
  3439 MB Nieuwegein
  > Bekijk op Google Maps
  T 030 608 7931
  F 030 608 7700
  > info@tweewieleracademy.nl